Bebeklerde Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür

Bebeklerde Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür

Son günlerde ülkemizde salgın olan, bebeklerde yüksek ateş ve grip şikayetleri, yüksek ateş şikayetlerinde yapılması gerekenler hakkında bilgilendirici bir yazı.

Yüksek ateş aslında vücudun kendisini enfeksiyonlara karşı korumak için yaptığı bir eylemdir. Kısaca vücut sıcaklığı normal değerlerin üzerine çıkması yüksek ateş durumudur.Ancak erişkin bireylerde dahil özellikle bebeklerde yüksek ateş durumunun düzene sokulması ve düzenlenmesi gerekir yoksa vücutta kalıcı hasarlara sebebiyet verebilir.Ağızdan ölçümde 37,6 °C ve üzeri koltuk altından yapılan ölçümlerde ise 37,4 °C ve üzeri yüksek ateş değeridir. Bebeklerde ateş ne zaman tehlikeli sorusunun cevabı olarak yüksek ateş durumundaki bebeklerde en önemli noktalardan biri 3 ayın altındaki bebeklerde hiç vakit kaybetmeden doktora gitmektir. Üç ayın üzerindeki çocuklarda ise sınırımız 3 gündür eğer 3 gün içerisinde geçmiyorsa doktora mutlaka gidilmeli. Evde kesinlikle kaçınılması gereken konulardan biri doktor tavsiyesi olmadan kullanılan antibiyotikler doktor tavsiyesi olmadan antibiyotik kullanmayınız.

Yüksek Ateş Durumunda Yapılması Gerekenler:

  • 38,5 °C üzerindeki çocuğunuz varsa kalın elbiseleri çıkarılmalı hafif pijama olabilir zıbın olabilir bu şekilde kalmalı. BkzKız Bebek Hastane Çıkışı, Yeni Doğan Zıbın Takımları, Kız Bebek Bebek Pijama Takımları
  • Bol miktarda sıvı takviyesi yapın : bolca su içirin veya meyve takviyesinde bulunun.
  • Ortamın elbette oda sıcaklığı seviyesinde bulunması gerekir 21-22 °C
  • 29-32°C aralığında ılık bir duş aldırabilirsiniz.

Kaçınılması Gerekenler :

- Ateşli çocuğunuzun titrediğini gördüğünüzde üzerini örtmeyin. - Kalın kıyafet giydirmekten ve en çok yapılan hata olarak soğuk suyla yapılan duştan kaçının. - Sık aralıklarla ilaç kullanmayın çünkü zehirlenmelere sebebiyet verebilir.

Yüksek Ateşin Bazı Nedenleri:

-Bebeklerde enfeksiyonlar yüksek ateşe yol açan nedenlerin başında geliyor. Grip,Kızamık,sinüzit,zatüre,menenjit vb. - Bebeklik döneminde yapılan bazı aşılar - Travma ve diş çıkarma da bazen yüksek ateşe neden olabiliyor - İshal ve kusma - Antibiyotik gibi bazı ilaçlar - Kafa travmaları - Zehirlenmeler Kaynakça: https://www.medikalakademi.com.tr/bebek-cocuklarda-yuksek-ates-nasil-kontrol-altina-alinir/